Šķiet vienkārši pagatavots no vienkāršām sastāvdaļām, bet visiem tas garšo, un mana ģimene lūdz to gatavot biežāk. Kas gan ir pusdienas bez silta ēdiena?
Berkas kartupeļu zupa. Es to pasniedzu ar gaļu un karstu plāceni; ja vēlaties, varat pagatavot arī pelmeņus. Tās ir gardas pusdienas, kas pagatavotas no vienkāršām un pieejamām sastāvdaļām. To ir viegli pagatavot, un pats galvenais, tā ir garšīga un sātīga. Esmu pārliecināts, ka jums visas sastāvdaļas būs pa rokai.
Recepte: Gaļa uz kaula – 1 kg. Sāls – 1 tējkarote. Lauru lapa – 2-3 gab. Sīpols – 1 gab. Ūdens – 2-2,5 litri. Kartupeļi – 1 kg. Burkāni – 1 gab. Sīpols – 1 gab. Krējums – 150 ml. Dzeltenums – 1 gab. Sviests – 30 g. Garšaugi – pēc garšas, Sāls – pēc garšas, Melnie pipari – pēc garšas.
Vispirms novāriet gaļu. Ievietojiet gaļu ar kauliem katliņā; es izmantoju liellopu gaļu. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Es noleju pirmos dažus pilienus ūdens pēc tam, kad gaļa ir vārījusies 5-7 minūtes. Pēc tam noskalojiet gaļu, pārlejiet ar karstu ūdeni, pievienojiet sāli, lauru lapu un sīpolu un vāriet, līdz tie ir mīksti, apmēram 1,5 stundas. Atkarībā no gaļas veida, ko gatavojat, vāriet 1,5 stundas.
Tikmēr novāriet kartupeļus. Katliņā ievietojiet 1 kg nomizotu kartupeļu. Pārlejiet ar ūdeni, pievienojiet sāli un vāriet, līdz tie ir mīksti. Kamēr gaļa un kartupeļi vārās, sagatavojiet sautētos dārzeņus. Sarīvējiet burkānus uz rupjās rīves un sagrieziet sīpolu. Ielejiet pannā augu eļļu, pievienojiet sīpolu un apcepiet, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievienojiet burkānus.
Apcepiet visu kopā pāris minūtes. Tagad paņemiet kausu buljona un ielejiet to sīpoliem un burkāniem, vārot uz lēnas uguns, līdz dārzeņi ir mīksti. Nokāsiet kartupeļus. Saspaidiet tos ar kartupeļu stampu, pievienojot apmēram 30 gramus sviesta un 1 olas dzeltenumu. Tad pievienojiet 150 ml krējuma. Es izmantoju 20% tauku saturu, bet to var aizstāt ar pienu. Tagad pievienojiet ceptos dārzeņus.
Izņemiet vārīto gaļu no buljona, pakāpeniski pievienojiet buljonu kartupeļiem un samaisiet. Dažiem cilvēkiem patīk bieza “berkh” zupa, bet citiem patīk šķidrāka. Tātad, pielāgojiet konsistenci pēc vēlēšanās. Mums patīk, ka tā nav pārāk šķidra, bet arī ne pārāk bieza. Sasmalciniet garšaugus un pievienojiet tos kartupeļiem. Ja vēlaties, pievienojiet melnos piparus. Samaisiet, un gardā zupa ir gatava.
Atbildes uz iespējamiem jautājumiem par ēdiena gatavošanu:
J: Vai ir nepieciešams nokāst pirmo buljonu?
A: Nav nepieciešams, bet ieteicams. Tas padara buljonu mazāk taukainu, dzidrāku un caurspīdīgāku.
J: Ar ko varu aizstāt krējumu?
A: Parasts piens, skābais krējums (pirms pievienošanas to nedaudz atšķaidiet ar buljonu) vai augu izcelsmes alternatīvas (kokosrieksts, auzas).
J: Kāpēc kartupeļi jāvāra atsevišķi?
A: Tas neļaus tiem absorbēt liekos taukus no buljona, un zupa būs maigāka, ar tīru kartupeļu garšu. Šī ir klasiskā šīs receptes metode.
J: Vai kartupeļu stampas vietā varu izmantot blenderi?
A: Jā, blenderis padarīs zupu pilnīgi gludu, līdzīgu krēmzupai. Kartupeļu stampa atstās jauku, smalku tekstūru.
J: Zupa ir bieza, nevis šķidra. Vai tas ir normāli?
Lasi vēl: Eksperti brīdina, ka lielu naudas summu glabāšana bankas kartē nav laba ideja: stāsta kāpēc
A: Jā, tas ir normāli. “Berkh” nav tipiska šķidra zupa, bet gan kaut kas starp krēmzupu un biezu kartupeļu krēmu. Konsistenci var pielāgot savai gaumei, pievienojot pareizo buljona daudzumu.
J: Vai varu to pagatavot bez gaļas?
A: Jā, varat. Vāriet kartupeļus un ceptos dārzeņus augu eļļā, bet zupai izmantojiet dārzeņu buljonu vai vienkārši karstu ūdeni. Garša, protams, būs atšķirīga, bet tā joprojām būs garšīga.









